ضرورت بیزینس کوچینگ
پیشرفتهای فناورانه و افزایش رقابتِ بازاری و نیاز به سودِ بیشتر باعثِ گستردهشدن مربیگری بیزینس کوچینگ شده است. این تغییرِ دیدگاه و رویکرد باعث شده که در کشور ما هم طی چند سال اخیر به استفاده از مربیان کسبوکار توجهِ بیشتری شود.
شروع یک فعالیت اقتصادی و کسبوکار، شاید خیلی پیچیده نباشد و راهاندازی و حتی توسعۀ آن همراه با هیجان و شوق باشد؛ ولی نباید فراموش کرد که درعینحال، میتواند بسیار استرسزا هم باشد. این قضیه، وقتی نمودِ بیشتری پیدا میکند که شما قصد داشته باشید حرفهای را بهتنهایی اداره کنید. در این راه وجود یک مربی و راهنما که بتوانید از تجربیات و نظرهای او استفاده کنید،بسیار راهگشا و مهم است.
تعریف مربیگری کسبوکار
مربیگری کسبوکار یا بیزینس کوچینگ (Business coaching) به فرایندی میگویند که در آن، صاحبان سرمایه و تجارت از شخصی در تمام مراحل خرید و فروش، بازاریابی و برنامهریزیهای مدیریتی کمک میگیرند. آن شخص، مربی کسبوکار نامیده میشود.
از مربیگری کسبوکار میتوان بهطور کلی بهعنوان بهترین اقدام برای به اوج رساندن یک شغل یا یک کسبوکار یاد کرد که میتواند درآمد و سود سازمان را رونق بخشیده و احساس ارزشمندی و مفیدبودن را به افرادِ فعال در اقتصاد بدهد. در تعریف کلیِ مربیگری کسبوکار، میتوان گفت «در این فرایند کارشناسانی که صلاحیت و روشهایی دارند و با بهرهمندی از مهارتی زیاد میتوانند به افراد دیگر کمک کنند تا آنها در کسبوکارشان موفق بوده و اهداف تجاری خودشان را به بهترین شکل ممکن برآورده سازند. این کارشناسان مهارتشان را در کمک به کسبوکارهای مختلف به دست آوردهاند.»
در ابتدا شما با بررسی صلاحیتهای یک مربی کسب و کار میتوانید تصمیم بهتری برای ادامۀ همکاری با وی بگیرید و مطمئن شوید فرد مناسبی را انتخاب کردهاید. مربیان کسبوکار ( بیزینس کوچها ) اشخاصی خلاق و پرسشگر هستند که بااستفادهاز مهارتهایشان به بقیه کمک میکنند تا آنها به موفقیت دست پیدا کنند.
برخی مدیران، انبار دانش مدیریت از دوره ها و کتاب ها و سمینارهای مختلف مدیریتی هستند،
بیزینس کوچینگ بهترین راه برای به کار بستن این اطلاعات و کاربردی کردنشان است.
بخشی از فرایند کار در مربیگری کسبوکار
در مربیگری کسبوکار ( بیزینس کوچینگ ) ، ابتدا حرفۀ شما شناسایی و ارزش کار شما سنجیده میشود؛ سپس به شناسایی مشتریان خاص و موانع و چالشهایی پرداخته میشود که بر سر راه شما قرار میگیرد.
مربیگری کسبوکار مسیری مشخص دارد و با انجام ترفندهای مطلوب برای رفع رکود سازمان، نقشی مؤثر خواهد داشت. ترسیمِ یک مسیر روشن از اقداماتی که باید در یک سازمان صورت بگیرد تا فروش رشد کند و سود بیشتری نصیب شرکت شود، به عنوان امری حیاتی و مهم در یک تجارت قلمداد میشود. روشنکردنِ این مسیر با پیشبینی موانع موجود و امکان از بین بردن و حذف درستِ این موانع، رشد اقتصادی را برای افرادی که یک کسبوکار را شروع کردهاند یا افرادی که میخواهند تجارتی را به صورت بهینه توسعه دهند، تنها با بهرهبردن از مربیگری کسبوکار امکانپذیر است. درنهایت، عوامل موفقیت و عواملی که میتوانند مسیر رسیدن به بهترینها را برای کسبوکار هموار سازند، بااستفادهاز تجارب مربیان کسبوکار حاصل میشوند.
درواقع در فرایند مربیگریِ کسبوکار میتوان برای شناخت بازار آموزشهایی را ارائه داد که مربیان کسبوکار با بررسی امکانات و همۀ جوانبِ موجود و بهتبعِ آن، همۀ آموزشهای عمومی در نظر میگیرند. پس از شناختِ درست بازارِ مربوط به یک کسبوکارِ مشخص به صورت تخصصی، این امکان فراهم میشود که نیازها در بازار شناخته و اهداف موجود نیز آموزش داده میشوند.
هنگامی که یک سازمان یا یک کسبوکار دچار مسئله میشود، برای حل مسائل و ایجاد تغییر در سازمان میتوان از فرایند مربیگریِ کسبوکار به صورت حرفهای و تخصصی کمک گرفت. بخشی از حل مسائل با شناخت و آگاهی کامل از مسائل سازمان و افراد حاضر در کسبوکار حاصل میشود و این امر به سرانجام نخواهد رسید، مگر آنکه از مربیانِ باسابقه و دارای مهارتهای بالا در کار کمک بگیریم. هدف مربیگری کسبوکار، رشد کسبوکار و مزایای فوقالعادهای است که برای تغییر بهینۀ یک سازمان ضرورت دارد و حل مسائل در سازمان را بهبود میبخشد. استفاده از راهبردهایی که به صورت گامبهگام میتوانند مسیر کامیابی و موفقیت را در ایجاد تغییر ضروری در سازمان نشان دهند و در پیشرفت کسبوکار سهم مهمی داشته باشند، برعهدۀ مربیِ کسبوکار است.
بخشی از مزایای استفاده از بیزینس کوچینگ
- کمک به افرادِ تازهکاری که قصد دارند شروع یک کار تازه را تجربه و ارزیابی کنند و همراهی با آنها؛
- کمک به برنامهریزی و مدیریت مالی؛
- شناسایی استعدادها، قابلیتها و اهداف کسبوکار؛
- کمک به صاحبان سرمایه برای یادگیری مهارتهای ضروریِ مدیریتی؛
- ایجاد تعادل در زندگی شغلی و حرفهای و شخصیِ مدیران کسبوکار؛کوچینگ کسب و کاربیزین
- آگاهی از ضعفها و قوتهای فعالیت تجاری برای صاحبان مشاغل و پیشنهاد و ارائۀ راهکارهای سازنده برای رفع یا تثبیت آنها؛
- ارزیابی مداوم فعالیت مدیران و کارمندان و یادآوریکردنِ نکات مهم برای بهبود فعالیت؛
- یاریرساندن به صاحبان سرمایه و کسبوکار در اجراکردن روشهای جدید و کارآمد؛
- تعیین چشمانداز، مشخصکردن اهداف و برنامهریزی برای رسیدن به راهبردهای تعیینشده؛
- بالا بردن میزان رضایت شغلی؛
- یاریرسانی به افزایش کار تیمی و گروهی؛
- افزایش سازگاری در افرادی که به صورت گروهی دست به فعالیت میزنند؛
- استفادۀ درست و بهینه از زمان در کار؛
- حمایتگریِ بخشهای مختلفِ کسبوکار؛
- محدود نبودنبه زمان و مکان خاصی و قابلیت استفاده از خدمات غیرحضوری این تجارت در هر مکانی.
جمعبندی
وجود مربی کسبوکار ( بیزینس کوچینگ ) برای کسبوکارها همانند وجود ناخدا در یک کشتی است. کشتی اگر ناخدا نداشته باشد، میتواند حرکت کند؛ اما معلوم نیست به چه سرنوشتی دچار خواهد شد. بیزینس کوچینگ سعی میکند کسبوکار را هدایت کند و رشد بدهد تا چشمانداز کسبوکار را محقق و ارزش افزوده ایجاد کند. در بازارِ امروز، اگر از مربی کسبوکار استفاده نکنیم، از گردونۀ رقابتِ متمایز حذف خواهیم شد.
References
www.blog.hubspot.com
www.forbes.com
www.businesscoaching.co.uk
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]