حمید فقیری؛ مدرس حرفه ای مهارت‌های کوچینگ

حمید فقیری متولد اسفند ۱۳۷۱ است. او دانش‌آموخته رشته مهندسی برق است و هم‌اکنون به‌عنوان کوچ حرفه‌ای و مدرس مهارت کوچینگ فعالیت دارد. در رزومه کاری او برگزاری ۳۰۰۰ ساعت جلسه کوچینگ و بیش از ۷۰۰۰ نفر ساعت آموزش کوچینگ دیده می‌شود. برای آشنایی بیشتر با رزومه کاری و فردی این مدرس حرفه‌ای کوچینگ همراه ما باشید.

حمید فقیری کیست؟

 رشته تحصیلی من در دبیرستان، ریاضی بود. پس از مشورت با معلمان و مشاوران مختلف تصمیم گرفتم که در رشته مهندسی برق مشغول به تحصیل شوم. در سال ۹۰ در رشته مهندسی برق وارد دانشگاه و در پایان چهار سال فارغ التحصیل شدم؛ اما پس از کمی تحصیل در این رشته دیدم علاقه چندانی به این رشته ندارم و حوزه‌های علوم انسانی برای من جذاب‌تر است.

متاسفانه مشاوران بدون توجه به علاقه من صرفا با در نظر گرفتن کلاس کاری و فرصت‌های شغلی زیاد، رشته برق را به من پیشنهاد دادند. در دانشگاه هم خیلی به دروس دانشگاه دل نمی‌دادم؛ هرچند همیشه جزو شاگرد اول‌های کلاس بودم. نورپردازی پاتیناژ پدیده یکی از پروژه‌های من در حوزه مهندسی برق بود.

باتوجه‌به علاقه‌ای که به علوم انسانی داشتم، در دانشگاه در انجمن‌های علمی مربوط به  مهارت‌های زندگی و علوم قرآنی و… بیشتر شرکت می‌کردم. در سال ۹۳ در درس دانش خانواده با استاد معماریانی آشنا شدم. آشنایی با تفکرات استاد معماریانی نقطه عطفی در زندگی من بود. کلاس‌های ایشان را با شوق و علاقه شرکت می‌کردم؛ زیرا مبانی که استاد بیان می‌کردند، یک روح و زندگی دیگری داشت.

در سال ۹۵ در دوره آموزش مهارت‌های مطالعه و NLP موسسه کتاب‌پردازان با تدریس استاد معماریانی شرکت کردم. شرکت در این کلاس‌ها فرصت خوبی بود تا با موسسه بیشتر آشنا و در نهایت جذب موسسه شدم.

در همین سال دکتر یادگاری عضو هیات علمی دانشگاه به من پیشنهاد دادند باتوجه‌به علاقه من به مباحث و موضوعات تربیتی و فرهنگی، کوچینگ را یاد بگیرم. من از این فرصت استفاده و همراه با استاد یادگاری در دوره کوچینگ حضوری در شرکت دانش بینان رشد فرد و کسب‌وکار در مشهد شرکت کردیم.

مدت این دوره چند ماه بود و من در این دوره رتبه اول را کسب کردم. این موضوع فرصتی شد تا شرکت به من پیشنهاد همکاری بدهد. من پذیرفتم و به‌عنوان کوچ در این موسسه مشغول به کار شدم و جلسات کوچینگ برگزار می‌کردم.

در سال ۹۶ از طریق همین موسسه با دکتر فرهادی‌نیا آشنا و کوچ ایشان شدم. در سال ۹۷ به پیشنهاد دکتر فرهادی‌نیا موسسه مدیربان را تاسیس کردیم. شرکتی که هم‌اکنون در حوزه کوچینگ، آموزش و مشاوره فعالیت می‌کند.

اگر اطلاعات کافی درباره مهارت کوچینگ ندارید، حتما مقاله کوچینگ چیست را بخوانید.

تا الان چقدر فعالیت در حوزه کوچینگ داشته‌اید؟

تا به الان ۷۰۰۰ نفر ساعت آموزش کوچینگ (هم در حوزه فردی و هم سازمانی) و آموزش مهارت‌های نرم در سازمان‌های مختلف برگزار کرده‌ام؛ ازجمله شهرداری مشهد، ایران خودرو، شرکت نفت، آستان قدس و شرکت‌های خصوصی زیادی مانند آموت، ماموت، ابر و بن، سیمبایولب، مبلمان پاندا دکتر تامین، براید رزا، چسب کیان، سورنا، عموکتابی، فرداد صنعت و… .

دستاوردهای کوچینگ برای حمید فقیری تا به امروز چه بوده است؟

مهم‌ترین دستاورد کوچینگ برای من در ارتباط با آدم‌ها رقم خورده است. بسیاری از افرادی که با  من در ارتباط هستند، حمید فقیری را فردی امن می‌دانند. به نظر من پیش‌نیاز کمک به رشد دیگران این است که اول خود ما رشد کنیم. یادگیری کوچینگ به من در تقویت مهارت‌های نرم مانند گوش دادن فعال، قضاوت نکردن، همدلی کردن و توجه به آدم‌ها کمک بسیاری کرد تا بتوانم ارتباط موثری با دیگران برقرار کنم.

جلسه کوچینگ با آقای فقیری

کوچینگ برای مراجعانتان چه دستاوردهایی داشته است؟

مراجعانی که خودشان به‌دنبال تغییر هستند، دستاوردهای زیادی از کوچینگ داشته‌اند. حتما این جمله را از پیتر سنگه شنیده‌اید که می‌گوید: «آدم‌ها از تغییر فرار نمی‌کنند. از اینکه تغییر داده شوند، فرار می‌کنند.» من هم اگر کسی خواسته است واقعا تغییر کند، سعی کرده‌ام با کوچینگ این مسیر را برایش فراهم کنم. البته گفتنی است که این تغییر تنها در حوزه فردی رخ نمی‌دهد؛ بلکه در زمینه کسب‌وکار رخ می‌دهد. بسیاری از مراجعان من افرادی هستند که به واسطه مراجعان قبلی من با حمید فقیری آشنا شده اند.

کوچینگ چه اتفاقی را در کسب‌وکارها رقم خواهد زد؟

یکی از مهم‌ترین چالش‌های کسب‌وکارها منابع انسانی است. کوچینگ به مدیران کمک زیادی می‌کند تا ارتباط موثری با منابع انسانی سازمانشان برقرار کنند و از کوچینگ در فرایند جذب، استخدام، پرورش و نگهداشت نیروهایشان استفاده کنند. مربیگری در بحث منابع انسانی بیشترین ارزش را در سازمان‌ها ایجاد می‌کند؛ درواقع واحد کوچینگ در سازمان‌ها ذیل واحد منابع انسانی قرار می‌گیرد.

کوچینگ در افزایش فروش هم تاثیر بسزایی می‌گذارد؛ زیرا مغز فروش، برقراری ارتباط موثر با مشتری، خوب گوش دادن، خوب سوال پرسیدن و همدلی کردن و… است. درواقع یک فروشنده خوب فردی است که بتواند این مهارت‌ها را داشته باشد. یکی از مراجعان من سازمانی بود که بعد از جلسات کوچینگ میزان فروشش به ۴برابر افزایش پیدا کرد.

آینده کوچینگ را چطور می‌بینید؟

به نظر من باتوجه‌به اینکه کوچینگ یک صنعت نوپایی است، آینده بسیار خوبی دارد و یکی از مشاغلی است که هوش مصنوعی به سختی می‌تواند آن را از رده خارج کند؛ زیرا با احساسات انسان‌ها و همراهی با آن‌ها در ارتباط است.

حمید فقیری چطور می‌تواند رسالت اجتماعی‌اش را محقق کند؟

کمک به رشد و توسعه انسان‌ها و کسب‌وکارها را رسالت خودم می‌دانم. اگر فردی خواهان تغییر و رشد و توسعه فردی باشد، من می‌توانم کمک زیادی به او بکنم؛ زیرا چنین فردی نتیجه بهتری از کوچینگ می‌گیرد و مُبلّغ کوچینگ می‌شود. افرادی که چالش و دغدغه رشد کردن ندارند، اصلا مخاطب من نیستند؛ زیرا هم زمان خودشان را می‌گیرند؛ هم زمان ما و هم سرمایه‌شان را.

در کنار این، پرورش افرادی که با کوچینگ زندگی می‌کنند و می‌توانند به‌عنوان کوچ حرفه‌ای فعالیت داشته باشند، یکی دیگر از رسالت‌های من است که خدا رو شکر تا الان در این زمینه هم موفق بوده‌ام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *