مذاکره برای افزایش حقوق چگونه باید باشد؟

مذاکره برای افزایش حقوق

مذاکره افزایش حقوق و دستمزد فقط دغدغه شما نیست. امروز این دغدغه مشترک اکثر کسانی است که برای یک فرد یا مجموعه دیگر کار می‌کنند؛ البته دغدغه‌ای که در بسیاری از مواقع هرگز بیان نمی‌شود. در موارد بسیاری هم بعد از بیان شدن سرانجام خوبی ندارد. نتیجه بسیاری از این مذاکرات، رد شدن درخواست فرد یا حتی به چالش کشیده شدن ارتباط بین او و مدیر مجموعه بوده است. اما چرا یک درخواست ساده و مشخص این همه دردسرساز می‌شود؟ پاسخ مشخص است: شما باید ابتدا روش صحیح مذاکره برای حقوق و دستمزد را بیاموزید. اگر سوال شما این است که درباره حقوقم چگونه صحبت کنم؟ تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کاربردی و مفیدی درزمینه نحوه مذاکره با کارفرما به دست آورید.

قبل از اینکه ادامه این مطلب را بخوانید، پیشنهاد می‌دهیم با مطالعه مقاله مذاکره چیست، با تعریف مذاکره و هدف از آن آشنا شوید.

مذاکره برای افزایش حقوق و دستمزد چیست؟

مذاکره افزایش حقوق و دستمزد یک از انواع مذاکره بوده و نوعی مباحثه میان کارمند و مدیر است. این مذاکره جهت تعیین نرخ دستمزد کارمند صورت می‌گیرد. در دو زمان مذاکره حقوق مزایا انجام می‌شود: 

  1. فرد هنگام استخدام و طی مصاحبه اولیه با مدیر می‌تواند به کمک اصول و فنون مذاکره، حقوق و دستمزد توافقی با مدیر را به مبلغ مدنظر خود نزدیک کند؛
  2. کارمند پس از گذشت مدتی از فعالیتش در یک شغل، احساس می‌کند حقوق و دستمزد فعلی‌اش عادلانه نیست و اقدام به مذاکره درباره حقوق، جهت افزایش مبلغ آن می‌کند.

مذاکره برای افزایش حقوق و دستمزد

اگر شما هم جزو افرادی هستید که فکر می‌کنید به‌صورت کاملاً شفاف و مستقیم صحبت کردن درباره افزایش حقوق با کارفرما کاری غیرحرفه‌ای است یا اینکه از صحبت کردن درباره پول حس بدی پیدا می‌کنید، باید بدانید همه این‌ها به این خاطر است که شما نحوه مذاکره با کارفرما را بلد نیستید. یادگیری اصول مذاکره افزایش حقوق و دستمزد به شما کمک می‌کند تا نگاه درستی به این مبحث پیدا کنید و درخواست خودتان را به‌گونه‌ای اثربخش با مدیر مطرح کنید.

دوره‌های آموزشی زیادی هستند که به شما مهارت مذاکره را آموزش می‌دهند. دوره اصول و فنون مذاکره مدیربان به شما کمک زیادی می‌کند تا بتوانید در مذاکره‌هایتان به نتیجه‌ای برد برد برسید.

بایدها و نبایدها در مذاکره افزایش حقوق

 اینکه بدانید چه زمانی باید برای افزایش حقوق و دستمزد مذاکره کنید، مهم‌تر است از اینکه بدانید این کار را چگونه باید انجام دهید؛ زیرا یک مذاکره صحیح و اصولی در زمان نامناسب بی‌فایده خواهد بود. اما چه زمانی می‌توانیم جهت مذاکره افزایش حقوق اقدام کنیم و در چه مواقعی نباید دست به این کار بزنیم؟

بایدها و نبایدها در مذاکره برای افزایش حقوق
بایدها و نبایدها در مذاکره افزایش حقوق و دستمزد

 در ادامه به ۷ نکته جهت انتخاب زمان مناسب جهت مذاکره افزایش حقوق اشاره می‌کنیم؛ این هفت اصل جزو مهم‌ترین اصول نحوه مذاکره با کارفرما در تمامی زمینه‌ها هستند:

۱. پیش از ارائه درخواست تحقیق کنید

 پیش از اینکه از کارفرما درخواست کنید تا حقوق شما را افزایش دهد، تحقیق کنید که آیا اصلاً انجام این کار برای سازمان ممکن هست یا خیر؟ اگر سازمان شما اصلاً توانایی پرداخت حقوق بیشتر را نداشته باشد، هرچقدر هم که شما مذاکره افزایش حقوق خوبی داشته باشید، نتیجه‌ای نخواهید گرفت!

اگر شرایط مهیا بود، شما باید سناریویی را برای جلسه مذاکره افزایش حقوق تنظیم کنید که اثبات کند شما مناسب‌ترین فرد برای این جایگاه شغلی هستید. برای انجام این کار باید درباره ویژگی‌های شغل مدنظرتان تحقیق کنید و اثبات کنید که توانایی‌ها و ویژگی‌های شما متناسب با شغل درخواستی‌تان هستند.

۲. حقوق درخواستی‌تان را ابتدای مصاحبه مطرح نکنید 

توصیه می‌کنیم که حقوق درخواستی‌تان را در ابتدای مصاحبه و یا ‌قبل‌تر، در رزومه خود اعلام نکنید. اعلام کردن حقوق درخواستی پیش از اثبات توانمندی‌هایتان به احتمال زیاد منجر به از دست دادن موقعیت شغلی پیش رو می‌شود. شما باید تلاش کنید تا در اوایل مصاحبه، کارفرما را نسبت به توانمندی‌تان در عمل به وظایف پیش‌رو آگاه کرده، سپس می‌توانید ناظر به این توانمندی‌ها حقوق درخواستی خودتان را اعلام کنید.

۳. بعد بستن قرارداد مذاکره نکنید

 اینکه اندکی بعد از بستن قرارداد برای مذاکره افزایش حقوق صحبت کنید، کاملاً اشتباه است. جایگاه مذاکره حقوق و دستمزد پیش از بستن قرارداد نهایی یا مدت زمانی مشخص پس از بستن قرارداد است. تصور کنید اندکی بعد از بستن قرارداد از کارفرما درخواست افزایش حقوق کنید و کارفرما با درخواست شما مخالفت بکند، در این صورت چه احساسی به شما دست می‌دهد؟

۴. بهترین زمان را برای درخواست خود انتخاب کنید

انتخاب زمان مناسب برای مذاکره

بهترین زمان جهت اینکه شما حقوق درخواستی خودتان را مطرح کنید، زمانی است که کارفرما نظر شما را در ارتباط با میزان حقوق جویا می‌شود. البته فراموش نکنید که پیش از این باید توانمندی خودتان را درزمینه شغل مورد بحث ابراز کرده باشید.

۵. وقتی کارفرما زمان ندارد، مذاکره نکنید 

پیش از اقدام به مذاکره افزایش حقوق با کارفرما، مطمئن شوید که او فرصت و تمرکز کافی جهت انجام مصاحبه را دارد. درخواست افزایش حقوق از کارفرما در زمانی که او درگیری‌های مهم‌تری دارد، اشتباه فاحشی است و می‌تواند به ادامه روند فعالیت شما در سازمان آسیب جدی وارد کند.

۶. زورگیری نکنید

 زمان‌هایی وجود دارد که شما خبر دارید کار مدیر سازمان، لنگ شما شده است؛ تاآنجاکه اگر از او درخواستی بکنید، او مجبور است درخواست‌تان را بپذیرد؛ توصیه می‌کنیم در این زمان هرگز اقدام به مذاکره افزایش حقوق و دستمزد نکنید. ارائه درخواست به مدیر در چنین شرایط به مثابه زورگیری است و می‌تواند روابط شما را برای همیشه مکدر کند.

۷. فرصت طلبی ممنوع! 

مواقب باشید که درخواست شما از مدیر، بوی فرصت‌طلبی ندهد؛ به‌عنوان مثال ارائه درخواست افزایش حقوق درست بعد از اینکه از شما تمجید می‌شود یا ارائه درخواست پس از افزایش میزان فروش و سودآوری سازمان می‌تواند اثر منفی بر ذهنیت مدیرتان از شما بگذارد.

ویژگی‌های یک شروع خوب در مذاکره برای حقوق

 اگر شما بتوانید در مذاکره با کارفرما شروع خوبی داشته باشید، احتمالا پایان خوبی را هم تجربه خواهید کرد! اما چطور می‌توانیم در مذاکره افزایش حقوق، شروع خوبی را تجربه کنیم؟ اجازه بدهید قبل از پرداختن به اصول یک شروع خوب، به شما بگویم یک شروع افتضاح چه ویژگی مشخصی دارد! اگر می‌خواهید در مذاکره افزایش حقوق یک شروع افتضاح را تجربه کنید، کافی است مذاکره را با صحبت بر سر مبلغ حقوق شروع کنید.

پیش از بیان مبلغ حقوق درخواستی باید بکوشید تا میزان علاقه و توانمندی خودتان در موقعیت شغلی مدنظر را اثبات کنید. اگر مستقیماً سراغ مبلغ حقوق مدنظرتان بروید، کارفرما حس بدی پیدا می‌کند؛ زیرا حس می‌کند علت حضور شما در سازمان او صرفاً برای پول است و چندان به رشد سازمان فکر نمی‌کنید.

این در حالی است که شروع کردن مذاکره با صحبت درباره ارزش‌هایی که شما می‌توانید در این جایگاه شغلی برای سازمان ایجاد کنید، به کارفرما این ذهنیت را می‌دهد که شما برای هدفی فراتر از دریافت حقوق ماهانه آنجا هستید.

ویزگی های یک شروع خوب برای مذاکره افزایش حقوق
شروع مناسب برای مذاکره افزایش حقوق

همان‌طورکه گفتیم، بهتر است ابتدای مذاکره مبلغ حقوق مدنظر خودتان را اعلام نکنید. اما گاهی اوقات کارفرما در ابتدای مذاکره بحث مبلغ حقوق ماهانه را پیش می‌کشد. در این شرایط چه کاری می‌توانیم بکنیم؟ در گام اول بهتر است تلاش کنید تا کاملاً مودبانه جریان بحث را عوض کنید و صحبت درباره مبلغ حقوق را عقب بیاندازید؛ به‌عنوان مثال می‌توانید به کارفرما اعلام کنید که ترجیح می‌دهید ابتدا درباره شرایط شغل اطلاع کامل پیدا کنید و سپس بر سر مبلغ حقوق صحبت کنید.

اگر گریزی از صحبت درباره مبلغ حقوق وجود نداشت، بهتر است از کارفرما بخواهید تا ابتدا ایشان مبلغ مورد نظر خودش را اعلام کند. اگر کارفرما مبلغ مدنظر خودش را در ابتدا بیان کند، شما قدرت مانور بهتری پیدا می‌کنید. در نهایت اگر وادار شدید در ابتدای مذاکره مبلغ درخواستی‌تان را بیان کنید، بهتر است یک محدوده قیمتی را بیان کنید تا در ادامه بتوانید با بررسی شرایط و بیان شایستگی‌های خودتان مبلغ را به سقف محدوده قیمتی بیان شده نزدیک کنید.

عباراتی که نباید در مذاکره افزایش حقوق استفاده کنید

 کلمات و جملاتی که شما در جلسه مذاکره افزایش حقوق و دستمزد به کار می‌برید، تاثیر مستقیم بر آینده شغلی شما خواهند داشت. حتی اگر این مذاکره برای شما فقط از منظر اقتصادی اهمیت داشته باشد، باید در نظر بگیرید که افزایش جزئی مبلغ حقوق دریافتی شما در طی چند سال، مبلغ بزرگی خواهد شد؛ بنابراین انتخاب جملات مناسب در جلسه مذاکره افزایش حقوق اهمیت بسیاری دارد.

در بخش‌های بعدی مقاله درباره عبارت‌های مناسب برای افزایش حقوق صحبت خواهیم کرد. پیش از آن در این بخش به ۹ عبارت سمی اشاره می‌کنیم که هرگز نباید آن‌ها را در مذاکره افزایش حقوق و دستمزد به کار ببرید:

حقوق مدنظر من حداقل n تومن هست

 این نحوه مذاکره با کارفرما صحیح نیست. بهتر است یک محدوده قیمتی را اعلام کنید. هیچ‌گاه برای کارفرما خط و نشان نکشید!

من چند پیشنهاد با مبالغ بیشتر از این هم دارم

 استفاده از این جمله در مذاکره با کارفرما اصلاً حرفه‌ای نیست. بهتر است به‌جای تهدید کارفرما با این ادعا، روی توانمندی‌های خودتان مانور بیشتری بدهید.

کلاً همینقدر در نظر دارید به من بدهید؟

 کسی که نحوه مذاکره با کارفرما را آموخته باشد، هیچگاه از چنین جمله‌ای استفاده نمی‌کند. با بیان این عبارت به کارفرما این پیام را می‌دهید که فقط به فکر پول هستید.

پیشنهاد آخر من این مبلغ است

 این جمله هم حس خط و نشان کشیدن برای کارفرما را دارد و اصلا حرفه‌ای نیست.

شما به فلانی بیشتر حقوق می‌دهید؛ درحالی‌که من از اون سخت‌کوش‌ترم

 به‌جای مقایسه خودتان با دیگران، تلاش کنید تا ارزش‌آفرینی‌تان در سازمان را در نظر کارفرما اثبات کنید.

من به ماهانه n تومن پول نیاز دارم

 اینکه شما به چه مقدار پول در ماه نیاز دارید، برای کارفرما موضوع جذابی نیست! کارفرما دوست دارد بداند که شما چه ارزشی برای کسب و کار او خلق می‌کنید.

ارزش من از این مبلغ خیلی بیشتر است

این لحن صحبت با مدیر اشتباه است؛ بهتر است تاکید کنید که با‌توجه‌به سودی که شما در سازمان خلق می‌کنید، پرداخت مبلغ بیشتر از جانب کارفرما معقول است.

شاید فکر کنید که من ارزشش را ندارم 

هرگز این جمله را به کار نبرید؛ زیرا با گفتن این جمله تفکر کارفرما را به‌صورت ناخودآگاه سوق می‌دهید به سمت اینکه فکر کند شما واقعا ارزشش را ندارید!

اصلا دوست ندارم چیزی درخواست کنم؛ اما … 

این جمله هم دقیقاً مثل جمله قبل، شما را در موضع ضعف قرار می‌دهد. بگذارید یک قاعده کلی را با شما به اشتراک بگذاریم. در مذاکره با کارفرما، نباید از جملاتی استفاده کنید که شما را متوقع یا ضعیف نشان می‌دهند.

تکنیک های درخواست افزایش حقوق

تا اینجا عمده نکات مهم درباره نحوه مذاکره با کارفرما جهت افزایش حقوق را بیان کردیم. در اینجا تمام اقدامات را به ترتیب، در قالب یک فرمول هشت‌مرحله‌ای متشکل از چند تکنیک کارآمد به شما ارائه می‌کنیم. در کنار مطالعه این تکنیک‌ها پیشنهاد می‌کنیم نگاهی هم به مقاله تکنیک های مذاکره بیندازید؛ چون مطالعه آن روش ها به شما در موفقیت در هر مذاکره‌ای کمک می‌کند.

۱. حقوق مدنظر خودتان را مشخص کنید

قبل از حضور در مذاکره برای افزایش حقوق ، مبلغ مدتظرتان را مشخص کنید
قبل از حضور در مذاکره برای افزایش حقوق ، مبلغ مدتظرتان را مشخص کنید

 با خودتان یک دودوتا چهارتای ساده بکنید و ببینید که حقوق درخواستی شما چقدر است. این مبلغ باید برای سازمان قابل پرداخت باشد و با توانمندی‌ها و میزان تولید شما تناسب داشته باشد. 

۲. مجموعه توانمندی‌ها و ارزش هایتان را مشخص کنید 

به‌صورت کاملاً واقع‌بینانه بررسی کنید که حضور شما در موقعیت شغلی مورد نظر چه سودی برای کارفرما دارد؟ اگر فرد دیگری جایگزین شما شود، چه ضرری به سازمان وارد می‌شود؟ مزیت حضور شما در این جایگاه برای کارفرما و سازمان او چیست؟

۳. سناریوی مذاکره خودتان را آماده کنید

حالا می‌توانید سناریوی اولیه‌ای را برای مذاکره افزایش حقوق آماده کنید. آماده کردن این سناریو می‌تواند در نحوه مذاکره با کارفرما کمک شایانی به شما بکند. در این سناریو مشخص می‌کنید که در جلسه مذاکره دقیقا باید به مدیرتان چه بگویید و اینکه این موارد را با چه ترتیبی باید بیان کنید.

یکی از مهم‌ترین نکات در تدوین سناریو، انتخاب نحوه ابراز مبلغ حقوق درخواستی‌تان است. مستقیماً به مدیر نگویید که چه مبلغی مدنظر شماست. دلایلی که نیاز به حقوق بیشتری دارید را ذکر کنید (البته نه دلایل شخصی) و از او بخواهید در صورت امکان حقوق شما را به مبلغ موردنظرتان افزایش دهد.

۴ سناریوی خودتان را پالایش کنید

پیش از مذاکره سناریوی درخواستتان را پالایش کنید

یک مرتبه سناریویتان را مرور کنید. مطمئن شوید که از هیچ‌کدام از جملات ممنوعه که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم، استفاده نکرده باشید. در تمام سناریو نباید رنگ و بویی از تهدید احساس شود. حتی اگر امروز کارفرما در شرایط بحرانی قرار دارد، لازم است در مذاکره افزایش حقوق به او بگویید که حتی اگر با درخواست شما موافقت نکند، تا پایان شرایط بحرانی در کنار او خواهید ماند.

۵ از نقش کارفرما در رشد خودتان تقدیر کنید 

بهتر است در سناریویی که آماده می‌کنید، قسمتی را به تقدیر از نقش کارفرما در رشد خودتان اختصاص دهید. اینکه از کارفرما تشکر کنید که به رشد شما در این مدت کمک کرده است، دو مزیت برای شما دارد:

  • اول اینکه به‌صورت غیر مستقیم به او این پیام را می‌دهید که نسبت به قبل رشد کرده‌اید و اکنون شایسته دریافت حقوق بیشتری هستید؛ 
  • ممکن است کارفرما در مقابل درخواست افزایش حقوق شما گارد بگیرد و ادعا کند که خود او شما را رشد داده و شایسته نیست که شما از او توقع حقوق بیشتری داشته باشید؛ تقدیر از کارفرما نیز همین است که در این شرایط او را کاملاً خلع سلاح می‌کنید.

۶ سناریوی خودتان را کوتاه‌نویسی کنید

 همه آنچه آماده کرده‌اید را خلاصه کنید تا بتوانید در کوتاه‌ترین حالت ممکن آن را ارائه دهید. مدیران معمولاً فرصت کمی دارند و نمی‌خواهند وقتشان با صحبت درباره حاشیه‌ها به هدر رود. درست است که شما مستقیما نباید به سراغ صحبت از مبلغ مورد نظر خودتان بروید؛ اما باید مستقیم سراغ بیان دلایل خودتان بروید تا مدیر را به‌سمت بحث درباره مبلغ توافقی هدایت کنید.

۷. فرمت ارائه درخواست را تعیین کنید

قبل از ارائه درخواست افزایش حقوق قالب ارائه درخواست را برای خود انتخاب کنید
قبل از ارائه درخواست افزایش حقوق قالب ارائه درخواست را برای خود انتخاب کنید

 شاید این سوال برایتان پیش بیاید که بهتر است این درخواست را به‌صورت کتبی تحویل مدیر دهید یا اینکه به‌صورت شفاهی با او به بحث بپردازید. باتوجه‌به اینکه خود شما بیش از هر شخص دیگری با فرهنگ سازمان خودتان آشنایی دارید، خودتان فرد شایسته‌تری برای تشخیص این موضوع هستید. در صورت کلی می‌توان گفت که در سازمان‌های بزرگ بهتر است درخواست را کتباً ارائه دهید و در سازمان‌های کوچک شفاهی.

نکاتی درباره مذاکره با کارفرما

در این بخش از مقاله به شما چند راهکار کاربردی و پیشرفته برای نحوه مذاکره با کارفرما و درخواست افزایش حقوق ارائه می‌دهیم:

ارائه پیشنهاد بدون ریسک

 یکی از راه‌های فوق‌العاده جذاب جهت درخواست افزایش حقوق، ارائه یک پیشنهاد بدون ریسک به کارفرما است. این پیشنهاد نیز حاصل شناخت توانمندی‌های خودتان است. شکاف‌های سازمان خودتان را بررسی کنید، این شکاف‌ها را با مزیت‌های خودتان تطبیق دهید و راهکارهایی جهت افزایش سودآوری سازمان پیدا کنید. راهکارهای به‌دست‌آمده را بررسی و یک راهکار قطعی جهت افزایش سودآوری سازمان را شناسایی کنید.

حالا می‌توانید به مدیرتان مراجعه کنید و یک پیشنهاد بدون ریسک به او رائه بدهید. مثلا بگویید اگر سودآوری سازمان را ۴۰درصد افزایش دادید، او به شما ۱۰درصد از این سود بیشتر را پرداخت کند و اگر سود سازمان کمتر از ۴۰درصد افزایش یافت، نیازی به پرداخت حقوق بیشتر به شما ندارد. این روش یکی از شاه‌کلیدهای نحوه مذاکره با کارفرما است.

 افزایش مهارت

 در موقعیت شغلی شما کسب چه مهارت‌هایی می‌تواند موجب افزایش کارایی شما شود؟ برای پیدا کردن پاسخ این پرسش یک سرچ ساده گوگل کفایت می‌کند. این مهارت‌ها را پیدا کنید و برای یادگیری آن‌ها هدف گذاری کنید. اگر هر روز در حال یادگیری مهارت‌های جدید مربوط به شغل خودتان باشید، بهره‌وری و شایستگی شما افزایش میابد و طبیعتاً این شرایط منجر به افزایش حقوق یا پیدا کردن موقعیت شغلی بهتر با حقوق بیشتر می‌شود.

ارتقای مهارت‌های ارتباطی

 سوای از یادگیری مهارت‌های تخصصی، یادگیری مهارت‌های ارتباطی در هر موقعیت شغلی که هستید، می‌تواند به شما کمک بکند تا در شغلتان رشد کنید. یادگیری زبان بدن در مذاکره یکی از این مهارت‌هاست. تقویت مهارت‌های ارتباطی نه‌تنها  به سودآوری بیشتر سازمان شما کمک می‌کند، بلکه در نحوه مذاکره با کارفرما هم به شما کمک می‌کند تا در مذاکره افزایش حقوق و دستمزد موفق‌تر عمل کنید.

کاهش هزینه 

سوای از پیشنهادهایی که می‌توانید جهت افزایش سودآوری سازمان ارائه کنید، می‌توانید پیشنهادهایی را هم جهت کاهش هزینه‌های سازمان مطرح کنید. بررسی کنید با انجام چه اقداماتی می‌توانید در حوزه وظایفتان هزینه‌ها را کاهش دهید. این پیشنهادات را به کارفرما ارائه دهید.

راهکارهایی ازائه راهکارهایی برای کاهش هزینه یکی از نکات کارفرما به مذاکره استبرای کاهش هزینه یکی از نکات کارفرما به مذاکره است
ازائه راهکارهایی برای کاهش هزینه یکی از نکات کارفرما به مذاکره است

کاهش هزینه نیز دقیقاً همانند افزایش سود یک مزیت کاربردی برای شما ایجاد می‌کند و می‌تواند به افزایش حقوق شما منجر شود. بیان اینکه طرح شما دقیقاً چه تغییری در سودآوری سازمان ایجاد می‌کند، یکی از اصول نحوه مذاکره با کارفرما است.

اگر کارفرما «نه» گفت چه کنیم؟ 

همین که شما درخواست افزایش حقوق خودتان را با کارفرما مطرح کردید، جای تبریک دارد. در سراسر دنیا میلیون‌ها نفر وجود دارند که از حقوق دریافتی خودشان رضایت کامل ندارند؛ اما چون نحوه مذاکره با کارفرما را نباموخته‌اند، اقدامی هم جهت مذاکره افزایش حقوق انجام نمی‌دهند.

پیش از این توصیه کردیم که از مدیر بخواهید «در صورت امکان» حقوق شما را افزایش دهد و اینکه مبلغ درخواستی خودتان را به‌صورت یک بازه دارای سقف و کف ارائه دهید؛ مثلا بگویید پرداخت مبلغی بین ۵ تا ۷ میلیون مدنظر شماست.

اگر درخواست خودتان را با این روش ارائه کرده باشید، نه شنیدن از کارفرما چندان آزارتان نخواهد داد. در هر صورت اگر از کارفرما نه شنیدید، از هرگونه پرخاشگری دوری کنید، آرامش خودتان را حفظ کنید و برای خاتمه بحث، به‌صورت دوستانه از او بخواهید تا خودش شما راهنمایی کند که باید چه اقدامی را جهت افزایش سودآوری سازمان انجام دهید.

نتیجه گیری 

مذاکره افزایش حقوق یکی از انواع رایج مذاکره با کارفرما است. مذاکره حقوق و دستمزد در دو موقعیت می‌تواند صورت بگیرد:

  1. هنگام توافق اولیه در مصاحبه
  2. بعد از گذشت مدتی از فعالیت شغلی

 برای اینکه مذاکره افزایش حقوق موفقی داشته باشید، باید نحوه مذاکره با کارفرما را بیاموزید. ابتدا باید توانایی‌های خودتان را لیست کنید و بررسی کنید که شما چه مزیت‌هایی برای سازمان‌تان ایجاد می‌کنید. بهتر است مذاکره را با صحبت درباره ویژگی‌های جایگاه شغلی مذکور و توانایی‌های خودتان شروع کنید و صحبت درباره مبلغ حقوق را به بعد از این صحبت‌ها موکول کنید.

اگر می‌خواهید از قبل برای مذاکره افزایش حقوق آماده شوید، می‌توانید از فرمول هشت مرحله ای نحوه مذاکره با کارفرما استفاده کنید که در این مطلب ارائه شد و یک سناریوی قوی را از قبل آماده کنید. بایدها و نبایدهای این سناریو را جدی بگیرید و هرگز از جملات ممنوعه استفاده نکنید که در این آموزش ذکر کردیم.

شما می‌توانید با ارتقای مهارت‌های فنی یا ارتباطی خودتان، شایستگی خودتان را افزایش دهید؛ افزایش شایستگی شما منجر به افزایش حقوق یا جذب موقعیت‌های شغلی بهتر با حقوق بالاتر خواهد شد. در نهایت قدرتمندترین نوع مذاکره افزایش حقوق و دستمزد، ارائه یک پیشنهاد بدون خطر به مدیر است: راهکاری را پیدا کنید که با افزایش فروش یا کاهش هزینه‌ها بتوانید سودآوری سازمان را افزایش دهید و از مدیر بخواهید در ازای این افزایش سودآوری، اقدام به افزایش حقوق ماهانه شما بکند.

سوالات متداول

مذاکره افزایش حقوق و دستمزد نوعی مباحثه میان کارمند و مدیر است. این مذاکره جهت تعیین نرخ دستمزد کارمند صورت می‌گیرد.

پیش از ارائه درخواستتان تحقیق کنید، حقوق درخواستی‌تان را ابتدا مطرح نکنید، بهترین زمان را برای درخواستتان انتخاب کنید و… در این مقاله به موارد زیادی از این دست اشاره کرده‌ایم.

امتیاز دهید

1 دیدگاه برای “مذاکره برای افزایش حقوق چگونه باید باشد؟

  1. alimohamad گفته:

    سلام
    با یک مدیر یا کارفرمای بدقلق که فقط می خواد رئیس بازی دربیاره و فقط نقطه ضعف های پرسنل رو می بینه نه خودش چطور باید برای افزایش حقوق مذاکره کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *