شروع دوباره و ساخت زندگی جدید چه اصولی دارد؟

شروع دوباره و ساخت زندگی جدید

در این مقاله قصد داریم به این بپردازیم که کوچینگ و هدف گذاری چگونه به شروع دوباره و ساخت زندگی جدید کمک می‌کنند و بعد از شکست و ناکامی در زندگی باید چگونه از صفر شروع کنم؟ در ادامه این مقاله به زندگی نامه چند کارآفرین موفق ایرانی هم اشاره خواهیم کرد.

خیلی از اطرافیان ما پیچ‌و‌خم‌های زیادی را در زندگی‌شان گذرانده‌اند. شاید شما جزو این دسته از افراد باشید. کسانی که شکست‌ها و مسائل سختی را در زندگی گذرانده‌اند، احساس تنهایی و بی اعتماد به نفسی می‌کنند، خیلی وقت هست که پیشرفت و رشد خاصی نداشته‌اند، باور دارند کسی آن‌ها را درک‌ نمی‌کند و کلاً به وضعیت اطرافشان و آینده امیدی ندارند و‌ می‌ترسند.

شروع دوباره بعد از شکست

ممکن است شما هم جزو دسته‌ای از افراد باشید که مشکلات و مسائل مختلفی شما را احاطه کرده و همین امر باعث شده است در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها و ارتباطات‌تان مردد باشید و ضعیف عمل کنید و تسلیم موقعیت‌ها و محیط شوید، فرصت‌های زیادی را از دست داده‌اید و در شخصیت و زندگی‌تان احساس تزلزل و بی‌ثباتی‌ می‌کنید.

کوچینگ چگونه به شروع دوباره کمک می‌کند؟

در فرایند کوچینگ، تحلیل محیطی جریان که در جلسات کوچینگ صورت می‌گیرد، باعث می‌شود به این  آگاهی‌ها برسیم:

  1. چرا فرد شکست‌خورده به این نقطه رسیده است؟
  2. چه عادت‌ها و رفتارهایی باعث شده است که فرد به نقطۀ صفر برسد؟
  3. برای شروع دوباره باید مراجع چه رفتارهایی را در خودش نهادینه کند، چه مهارت‌هایی را باید یاد بگیرد و چه هزینه‌هایی باید بکند؟
  4. و… .

پاسخ به تمام این سؤالات می‌تواند راهی برای شروع دوباره فرد باشد. نقش کوچ در این بین این است که چنین فردی را راهبری کند تا به  جایگاه ایدئال خودش برسد. درواقع کوچینگ یعنی رفتن از وضعیت موجود (نقطۀ صفر) به وضعیت مطلوب (نقطۀ ایدئال) و کوچ همراه مراجع در این مسیر است.

یکی از اقداماتی که در جلسات کوچینگ رخ می‌دهد، هدفگذاری مراجع برای رسیدن به وضعیت مطلوبش است. در ادامۀ این مقاله بیشتر دربارۀ ضرورت و نقش هدف گذاری برای شروع مجدد صحبت می‌کنیم.

اگر می‌خواهید کوچینگ را به‌صورت حرفه‌ای یاد بگیرید و یک کوچ حرفه‌ای شوید، با دوره کوچینگ مدیربان بیشتر آشنا شوید.

به افرادی که می‌خواهند شروع دوباره داشته باشند چه پیشنهادی می‌کنید؟

این دسته از افراد معمولاً از شرایط فعلی‌شان خسته شده‌اند و عزمی جدی برای شروعی مجدد و قاطع دارند. شاید بگویید این افراد شروع‌های زیادی داشته‌اند و به نتیجه نرسیدند. با این افراد چه کنیم؟

برای ساخت زندگی جدید باید گذشته را تحلیل کرد

حرف ما دقیقاً همین جاست که هرکسی شروع بهتری داشته است، مطمئناً می‌تواند موفق‌تر، قوی‌تر و جدی‌تر مسیر رشدش را آغاز کند.

کسی که به گذشته‌اش وصل نباشد،‌ نمی‌تواند برای آینده‌ش برنامۀ کامل و جامعی بریزد؛ زیرا الانِ هر فردی حاصل گذشته‌اش است و راه تغییر در آینده‌اش تغییر در وضعیت کنونی‌ اوست. لازمۀ فهمِ این تغییر و اصلاح، بررسی و تحلیل گذشته است.

بنابراین آدمی سر سفرۀ گذشته‌اش می‌نشیند. حالِ ما آینده‌مان را‌ می‌سازد؛ همان طور که گذشتۀ ما اکنون‌مان را ساخته است. اگر می‌خواهید ببینید چه آینده‌ای دارید، ببینید وضعیت اکنون شما چگونه است و اگر می‌خواهید الانتان را تغییر دهید، ببینید چه گذشته‌ای این حال را ساخته و به چه اصلاح‌ها و بهبودهایی نیاز دارد.

یکی از مهم‌ترین شرایط لازم برای شروع از صفر، نارضایتی از شرایط موجود و داشتنِ عزمی جدی است. حرکت زمانی شکل‌ می‌گیرد که شما فاصله‌ای بین وضعیت موجود و مطلوب خودتان از درون احساس کنید و به این برسید جایی نیستید که باید باشید.‌

Dissatisfaction

روایت ما همچون کسی است که ساختمانی را در زمینی نیمه‌کاره و البته با کلی اشتباه ساخته است و حالا می‌خواهد آن ساختمان را بکوبد و دوباره از صفر ساختمانی جدید با زیرساختی محکم و نمایی زیبا بسازد؛ ساختمانی که هم برای خودش و هم برای دیگران و آیندگان فایده‌ای داشته باشد.

سؤال اصلی اینجاست که ما در سرزمین عمرمان چه‌چیزی کاشته و چه بنایی ساخته‌ایم؟ این ساختمان چه قوت‌ها و ضعف‌هایی دارد؟ کاستی‌ها و کمبودهایش کجاست؟ اگر چه کارهایی‌ می‌کردیم یا‌ نمی‌کردیم، الان ساختمان بهتری‌ می‌داشتیم؟

چطور از صفر شروع کنیم؟

برای اینکه شروع دوباره زندگی از صفر و ساخت یک زندگی جدید باید مراحل زیر را طی کنیم:

۱. تهیۀ فهرستی از موفقیت‌ها و شکست‌ها

چگونه از صفر شروع کنم؟

اولین قدم برای شروع دوباره زندگی از صفر تهیۀ فهرست زیر است

  1. تمام کارها و اقدامات و ارتباطات و پروژه‌هایی را که در گذشته در زمینه‌های مختلف داشته‌اید و انجام داده‌اید؛
  2. موفقیت‌ها و شکست‌هایتان را فهرست کنید؛
  3. موفقیت‌ها و شکست‌هایتان را در حوزه‌های مختلف دسته‌بندی کنید؛ ازجمله خانواده، تحصیل، یادگیری، شغلی، اقتصادی و… .

۲. تحلیل موفقیت‌ها و شکست‌های گذشته

قدم دوم این است: بعد از فهرست‌کردنِ ‌موفقیت‌ها و شکست‌ها هرکدام از آن‌ها را تحلیل کنید؛ یعنی بررسی کنید چه عواملی باعث شد در فلان‌موضوع، موفق شوید؟ این عوامل می‌تواند از جنس رفتار، عادت، ویژگی، محیط، همراه و… باشد.

دومین قدم برای شروع دوباره تحلیل موفقیت ها و شکست های گذشته است

برای هرکدام از شکست‌ها و موفقیت‌هایتان این مدلِ تحلیل را انجام دهید.

بنابراین در حال حاضر شما دو فهرست دارید:

  1. یک فهرست کامل از موفقیت‌ها و شکست‌هایتان؛
  2. عوامل مؤثر در موفقیت‌ها و شکست‌هایتان.

۳. جداسازی دلایلِ تکراری

آخرین مرحله از مراحل لازم برای شروع دوباره جداسازی دلایل تکراری است که در مرحلۀ تحلیل موفقیت‌ها و شکست‌هایتان به آن‌ها رسیدید؛ مثلاً من ۵ بار شکست خوردم و یکی از دلایل تکراری در شکست‌هایم تعلل در انجامِ کارها بوده است.

این دلایل تکراری در تحلیل موفقیت‌ها و شکست‌ها خیلی ارزشمند هستند؛ زیرا دقیقاً مواردی هستند که می‌توانند شما را در آینده خیلی سریع و کامل به تمام اهدافتان برسانند؛ به‌شرط داشتنِ پایداری و پیگیری و استمرار و برنامه ریزی در مسیر اهدافتان.

کارل بارد:

هرچند کسی نمی‌تواند به عقب برگردد و شروع جدیدی داشته باشد؛ اما همه می‌توانند از همین الان شروع کنند و پایان جدیدی بسازند.

ضرورت هدف گذاری برای شروع دوباره چیست؟

من شکست‌ها و بحران‌های مختلفی رو در زندگی تجربه کرده‌ام؛ اما نمی‌دونم چگونه از صفر شروع کنم؟ امیدی به زندگیِ آینده‌ام ندارم.‌ نمی‌دونم چه کنم. حوصلۀ هیچ‌چیز و هیچ‌کسی رو ندارم. حالم از خودم به هم می‌خوره و… .

این جمله‌ها برای شما آشنا نیست؟ تا حالا در چنین شرایطی قرار گرفته‌اید و چنین واگویه‌های درونی داشته‌اید؟

یکی از پیشنهاد‌هایی که معمولاً در این موقعیت‌ها به این افراد‌ داده می‌شود، هدف گذاری برای شروع دوباره است. شاید با خودتان بگویید: «برای شروع دوباره، هدف گذاری چه ضرورت و فایده‌ای دارد؟ من  کلی شکست خورده‌ام، کاملا ناامیدم و حوصلۀ هیچ‌ کاری را ندارم! چرا باید هدفگذاری کنم؟ هدفگذاری چه کمکی می‌تواند به من بکند؟»

به نظر شما هدفگذاری برای چنین افرادی چه ضرورتی دارد؟

شما هم می‌توانید نظرتان را درباره فایدۀ هدفگذاری برای چنین افرادی‌ در پایین این مقاله بنویسید.

فواید هدف گذاری برای افراد شکست خورده و افسرده

در ادامۀ این مقاله به بعضی از  فواید هدف گذاری بعد از شکست و ناکامی در زندگی (شخصی و کسب‌وکاری) می‌پردازیم.

  1. راحت‌تر کنارآمدن با شرایط و مدیریت اوضاع

هدفگذاری باعث می‌شود افراد با شرایط بدی که دارند، راحت‌تر کنار بیایند؛ چراکه در حال حاضر هیچ نقطه امید و مثبتی در زندگی آن‌ها وجود ندارد و هدفگذاری یکی از همان نقاط مثبت و امیدبخش هست که افراد را در شرایط بد فعال‌تر و امیدوارتر به آینده می‌کند.

  1. مثبت‌نگری به شرایط

هدف گذاری باعث مثبت نگری می شود هدف گذاری باعث می شود نگاه ما به زندگی مثبت شود

دومین فایدۀ هدفگذاری برای افراد این است که باعث می‌شود نگاهشان به شرایط بد اطراف مثبت شود؛ به این معنا که نگاه منفی‌گرایانه آن‌ها تنظیم می‌شود و دیگر شخص وضعیت اطرافش را سیاه‌ نمی‌بیند؛ چراکه توجه‌ش به فرصت‌ها و توانمندی‌ها و قابلیت‌هایش متمرکز می‌شود.

  1. افزایش بازدهی

هدف گذاری به چنین افرادی کمک می‌کند تا بازدهی‌شان را از صفر به حداقل ده‌درصد برسانند؛ به‌عبارتی وقتی فردی هدف گذاری‌ می‌کند، انگیزه و نگرش مثبتِ ناشی از هدف گذاری باعث افزایش بهره‌وری و حرکت در او می‌شود. این افزایش بهره‌وری در مرحله بعد انرژی بیشتری برای حرکت به‌سمت اهداف ایجاد می‌کند.

افزایش بهره وری با هدف گذاری

  1. افزایش عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس

اگر سؤال شما هم این است که چگونه از صفر شروع کنم؟ به شما پیشنهاد می‌کنیم برای شروع دوباره هدف گذاری کنید.

یکی دیگر از فایده‌های هدفگذاری برای افراد ناامید و شکست‌خورده افزایش اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس نسبت به گذشته و اطرافیانشان است؛ هدف گذاری باعث می‌شود شخص احساس رسیدن و توانمندی و قدرت به اهدافش کند؛ هر حرکت و اقدام فرد در مسیر هدفش عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس او را افزایش‌ می‌دهد.

  1. از تاثیرپذیری تا تاثیرگذاری

افراد ناامید در شرایط بد به‌شدت تحت‌تاثیر محیط و حرف مردم‌ هستند. هدف گذاری باعث‌ می‌شود این افراد از حصار محیط و حرف مردم بیرون بیاید و درصد تاثیرپذیری‌شان نسبت به قبل خیلی کمتر‌ ‌شود؛ هرچقدر فرایند هدفگذاری استمرار پیدا کند، تاثیرپذیری فرد از اطرافیان کمتر می‌شود؛ تاجایی‌که شخص به مرحله تاثیگذاری بر محیط و دیگران‌ می‌رسد.

  1. خروج از تنبلی و حرکت به‌سمت پویایی

هدفگذاری به چنین افرادی کمک می‌کند از رکود و بیکاری و سرگشتگی و تنبلی بیرون بیایند. همین خروجِ آن‌ها به‌سمت پویایی و حرکت باعث می‌شود روحیه و نشاط آن‌ها در زندگی بیشتر شده و این روحیۀ مثبت بر تمام جنبه‌های مختلف زندگی آن‌ها تاثیر شگرفی خواهد گذاشت.

کارآفرینان موفق ایرانی که از صفر شروع کردند

احد عظیم‌زاده، بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکنندۀ فرش دست‌باف کشور

عظیم‌زاده در روستای اسفنجان متولد  شده است. در همان دوران کودکی با ازدست‌دادن پدر یتیم شد. در سال‌های بعد از همان کودکی شروع به کار کردن کرد. پنج سال تلاش مستمر او در ابتدای کار او را به امنیت رساند؛ اما ازآنجایی‌که او ریسک‌پذیر بود، ایدۀ تولید فرش را اجرایی کرد و به صادرات فرش به آلمان، سوئیس، اتریش و دیگر کشورها پرداخت.

احد عظیم نژاد، کارآفرین موفق در حوزه فرش

او که از بچگی یتیم شده بود، تابه‌حال دو بار به‌عنوان خَیِر نمونۀ کشور انتخاب شده‌ و همچنین به سرمایه‌گذاری در ساخت هتل پرداخته است. عظیم‌زاده تلاش مستمر و امید به خداوند و ریسک‌پذیری را اصول رسیدنش  به موفقیت می‌داند.

محمدصدر هاشمی‌نژاد، بانکدار و صاحب ۶۰ شرکت یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران و راه‌ساز و سدساز کشور

محمدصدر هاشمی‌نژاد متولد یکی از روستاهای کرمان است. او بعد از تحصیل در دانشکدۀ فنی تبریز به‌عنوان کارآموز در شرکتی مشغول شد؛ تا زمانی که یکی از دوستانش با او تماس گرفت. آن‌ها پروژه پل‌سازی را ‌در زنجان باهم شروع کردند؛ هاشمی‌نژاد از آنجا کار پیمانکاری را شروع کرد. آن شرکت در حال حاضر یکی از شرکت‌های بین‌المللی نیز شده است.

محمدصدر هاشمی‌نژاد، کارآفرین موفق در حوزه راه سازی و سدسازی

او که مسیر پرفرازونشیب و سختی را طی کرده و شکست‌های زیادی را تجربه کرده بود، بعد از مدت‌ها کم‌کم پیمانکار بخش اتوبان‌سازی شد و به انجام پروژه‌های مختلف پرداخت و در یکی از پروژه‌ها به‌عنوان اولین پیمانکار خارجی جمهوری اسلامی برگزیده شد.

سپس به تأسیس هلدینگی متشکل از ۶۰ شرکت پرداخت. او به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به کارآفرینی پرداخته است. هاشمی‌نژاد راز موفقیت خودش را پشتکار و پشتکار و پشتکار می‌داند.

۴/۵ - (۵ امتیاز)

22 دیدگاه برای “شروع دوباره و ساخت زندگی جدید چه اصولی دارد؟

  1. محمد گفته:

    سلام حال شما
    یه سوال داشتم شاید یه خورده طولانی باشه
    من برای شروع دوباره یا شروع از صفر دیگه حوصله قبلی ندارم و مدام با خودم کلنجار میرم چرا باید از اول این کار کنم آیا من واقعا مستحق این هستم بعد از این همه تلاش دوباره دست به کار بشم و شروع کنم!!!
    از تیم مدیربان و ادمین های آن به خاطرر این همه مقالات بسیار خوب در زمینه توسعه شخصی مچکرم
    لطفا در زمینه کسب و کار بیشتر مقاله انتشار دهید مچکرم

    • مهدی فرهادی‌نیا گفته:

      سلام و عرض ادب
      برخلاف تصور خیلی از افراد که چرخه موفقیت رو در سه گام انگیزه، عمل و موفقیت تعریف می کنند، راه رسیدن به موفقیت به این صورته: عمل، موفقیت و انگیزه.
      شما برای اینکه انگیزه شروع دوباره پیدا کنید، باید قدم اول رو هرچند کوچک بردارید تا با کسب موفقیتهای کوچک انگیزه برای گام های بزرگتر پیدا کنید.
      حتما در آینده مقالات کسب و کاری بیشتری منتشر می کنیم.
      موفق باشید

  2. Mani گفته:

    سلام و درود …من در طی دوماه بیش از ۱۵بار شکست خوردم و بازم به راهم ادامه دادم ..ایندفعه دیگه واقعا حوصله شو نداشتم برای همین چندروزی هستش که دست از تلاش برداشتم ….میخوام دوباره از صفر شروع کنم ..خلاصه بگم همیشه مشکلات و شکست ها وجود دارند ناامید نشوید و به راهتون ادامه بدید ..اگه شکست نباشه و مسیر هدف یکنواخت باشت مطمعنن خیلی صوله سر بر میشه …

    • مهدی فرهادی‌نیا گفته:

      سلام و احترام
      احسنت به شما. شکست‌ها پله‌های موفقیت ما هستند. امیدواریم به اهدافتون برسید.
      موفق باشید

  3. زهرا حیدری گفته:

    سلام و خدا قوت ، مطالبتون عالی بود
    من یه مدتی دچار بحران شده ام و سایه شکست روی تمام وجودم رو پوشانده، در رشته تحصیلیم موفق نبودم و میخواستم از صفر شروع کنم اما نا امیدی و حسرت گذشته نمیذاره، البته مطالبتون رو که خوندم موفقیت ها و شکست ها رو بررسی کردم و بنظرم میتونم شروع کنم. توکل بر خدا و کمک گرفتن از او هم خیلی مهمه

    • مهدی فرهادی‌نیا گفته:

      سلام
      ممنون از شما خانم حیدری
      خوشحالیم که این مطلب به شما کمک کرد تا برای شروع دوباره تصمیم بگیرید.
      ایمان داشته باشید که اگر با توکل به خدا و‌ همت عالی شروع کنید به اهدافتان می‌رسید و شکست‌های گذشته پل موفقیت شما خواهند شد.

  4. Amir گفته:

    سلام … من الان به درجه ای رسیدم که بعد ۶ سال از شروع به کارم میخوام از صفر شروع کنم و برگردم به عقب و از اول پایه ریزی کارم رو داشته باشم چون الان احساس اسارت دارم و لذتی از کارم نمیبرم حتی با ماهی ۷۰ میلیون تومن میانگین درآمد که دارم و ماشین خوب و … با تشکر از مقاله …

  5. دهنوی گفته:

    سلام.من حدودحداقل۵سال هست که هیچ کارنمیکنم تاازشکست دورباشم خیلی ترس دارم اما میخواهم ازنوشروع کنم ومیخواهم ان شاءلله حرکت کنم اهداف بزرگ دارم دوست دارم کارخانه داشته باشم برای شروع فقط ترس دارم

    • مهدی فرهادی‌نیا گفته:

      سلام و احترام
      هیچ کاری نکردن شکست واقعی محسوب می شه؛ نه حرکت کردن و شکست خوردن. هر شکستی تجربه جدیدی است و درس های زیادی برای ما به همراه داره. از طرفی تا حرکت و اقدام نکنید، ترس هااتون از بین نمی ره. بهترین راه برای غلبه بر هر ترسی رفتن تو دل اون ترس هست.
      با توکل به خدا و با انگیزه و اراده به سمت اهدافتون حرکت کنید. ان‌شاءالله به اهداف بزرگتون خواهید رسید.
      موفق باشید.

  6. ارشیدا گفته:

    سلام ۲سال برای مجوز کارگاه باموانع محیط زیست بخاطراختلاف ۱۰۰ متر فاصله از محدوده شهری کشمکش دارم کارگروه استان وفرماندار وصنایع معادن مشکلی ایجاد نکردند فقط محیط زیست بهانه گیری کرده باوجودی سوله کار نیمه کاره است مخازن دخیره برای مواد اولیه تهیه کردم دزد شیرالات انهارا باز کرد برد حتی دستگاهم که انجا گذاشته بودم ۲ هفته گذشته مجدد مورد دستبرد دزد قرار گرفته شیر الاتش باز کرده برده ودستگاه نونو را از کار انداخته وکار قبلیم انصراف دادم خونه نشین شدم کمی احساس ناراحتی کردم که کارم تو شهر خودم راه اندازی نکنم اما همه این اتفاقات شاید ضرر باشد اما قابل جبران است چندین مرتبه شاید نزدیک ۵ مرتبه به زندگیم دستبرد زده شده اما پول چیزی است که دوباره به زندگی برمی گردد این سلامتی وامید است که باید حفظ شوددوست دارم تا یک ماه دیگه اولین محصولم وارد بازار شود حتی تسهیلات ندارم باپول توجیبیم شروع کردم تا ۵ سال اینده نزدیک ۴۰ نوع محصول باید تولید روانه بازار هدف کنم انشالله

    • مدیر سایت گفته:

      سلام دوست عزیز
      انگیزه و امید شما ستودنی هست.
      جمله خیلی زیبایی به کار بردید: همه این اتفاقات شاید ضرر باشد اما قابل جبران است…. . همیشه راهی برای شروع دوباره وجود داره.
      ان‌‌شاءالله موفق باشید و به اهدافی که در نظر گرفتید برسید.

  7. سعید گفته:

    با عرض سلام و خسته نباشید
    شکست فقط برای کسایی هست که تلاش کردن و شکست خوردند؟
    من متاسفانه مقصر بودم و اشتباه کردم و دلیل شکستم همین هست
    قصد شروع دوباره دارم اما میترسم
    الان ۲۵ سال سن دارم و واقعا ترس دارم

    چون یجورایی از خودم انتقاد دارم
    با تشکر از مطلبت زیباتون

  8. سایه گفته:

    سلام
    من توی یه رابطه ۱۳ ساله هستم که بینهایت تحت فشار روحی و روانی بدی از طرف ایشون هستم ۳۷ سالمه و هرچقد دارن فکر میکنم نه میتونم زندگی رو بعد ایشون تصویر سازی کنم که باید چیکار کنم نه حوصله ی ارتباط جدید دارم. توی این رابطه متاسفانه برای نابودی خودم اززز هر لحاظ سنگ تموم گذاشتم طوری که حتی بخاطر ارامش رابطه دست ار کار کشیدم و دیکه هیچ مهارتی بعد این همه سال ندارم و نمیدونم چیکار کنم.. تمام رندگی من شده تموم کنم خسته شدم اما بعدش چیکار کنم خیلیم مسئولیت خانواده رو دوشمه واقعا به عنوان یه دختر کاملا درموندگی و بلاتکلیفی خسته م کرده حتی به مردن بیشتر از شروع از صفر فکر میکنم

    • مدیر سایت گفته:

      سلام حمید عزیز
      اولین گام در تحلیل گذشته بررسی تجربیات گذشته‌تون هست که شامل بررسی موفقیت‌ها و شکست‌ها و بررسی تصمیمات درست و غلطی هست که گرفتید.
      در مرحله بعد باید بتونید این شکست‌ها و موفقیت‌ها را تحلیل کنید که این تحلیل شامل بررسی علل و موانع اون‌ها می‌شه.
      در مرحله بعدی باید بتونید براساس درسی که از تحلیل تجربیاتتون گرفتید، یک برنامه ریزی دقیق برای آینده‌ داشته باشید. این برنامه ریزی باید شما رو به اهدافتون برسونه و درواقع یک ابزار برای شما در این مسیره.

  9. mohammad گفته:

    سلام بابت مشکلاتی ک داشتم ۳بار کشتم خودمو و نشد و زنده موندم چندین بار شوک مغزی گرفتم کل تجربیات زندگیم پاک شد ولی ی باور قلبی داشتم میدونستم بعد اتفاقات بعد همیشه اتفاقات خوبم میوفته و ته دلم ی امید کوچولو بود دارم درد میکشمو میسازمش هر چیزی ک میخوایم ازین زندگیه کوفتی کافیه هر دقیقه به خودتون بگین و تصویر سازی کنین باور باور باور

    • مدیر سایت گفته:

      سلام و ارادت دوست عزیز
      به‌خاطر این باور قبلی قشنگتون بهتون تبریک می‌گم و امیدوارم روزی پیامتون رو پایین این مطلب منتشر کنم که به زندگی ایدئالتون رسیدید و همه اهداف مهم زندگی‌تون رو محقق کردید.
      براتون بهترین زندگی رو آرزو می‌کنم

  10. حسن گفته:

    سلام مردی که بعد از داشتن یه زندگی نسبتا خوب بعلت طمع و ریسک پذیری زیاد بارها شکست خورده و اعتماد تمام اطرافیانش را از دست داده و الان هم بخاطر بدهی در زندون است و هیچکس کمکش نمیکند و زندگی و روزگارش رو کاملا باخته و امیدی به نجات و ازادی ندارد چطور باید هدفگداری کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *